Langdurige effecten bij Diazepam

De kalmerende en slaperige effecten van Diazepam houden langdurig aan. Vaak worden als dit mogelijk is kortwerkende vormen voorgeschreven. Voorbeelden van kortwerkende vormen zijn bijvoorbeeld Temazepam of Oxazepam. Diazepam kan als negatief effect hebben dat het bij langdurig gebruik een verslavende werking heeft. Diazepam is echter toxicologisch ongevaarlijk, wat inhoudt dat een overdosering niet levensbedreigend is.

Gebruik

Diazepam is verkrijgbaar in tabletten, injecties of klysma’s. Diazepam wordt na inname snel door het bloed opgenomen. De tabletten beginnen te werken na ongeveer een half uur en blijven gemiddeld 12 tot 24 uur werken. Een injectie of klysma met Diazepam werkt al binnen 5 tot 10 minuten. Deze vormen van toediening worden vaak gebruikt wanneer er sprake is van epilepsie. De Diazepam werkt na inname ongeveer 20 tot 30 minuten tegen een epileptische aanval. De overige effecten van het medicijn zullen echter gewoon 12 tot 24 uur aanhouden. Het is belangrijk om Diazepam niet dagelijks te gebruiken, omdat het na langdurig achtereen gebruik een verslavende werking kan krijgen. In dat geval moet de dosis langzaam afgebouwd worden om zo ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Inname

Het wordt aangeraden om Diazepam niet langer dan 2 maanden te gebruiken. Wanneer je het medicijn gebruikt als slaapmiddel is het van belang om het niet vaker dan één keer in de drie dagen in te nemen. Wanneer je Diazepam gebruikt tegen angstgevoelens, spanning of een paniekstoornis dan is het belangrijk om de medicijnen gelijkmatig te verdelen over de dag. Gebruikt je Diazepam voor een speciale gebeurtenis, bijvoorbeeld voor een vlucht wanneer je last hebt van vliegangst, dan is het aan te raden om de medicijnen minstens een half uur van te voren in te nemen. Vaak biedt een arts Diazepam aan wanneer je een ingreep of onderzoek moet ondergaan, omdat het medicijn een rustgevende en kalmerende werking heeft. Informatie product Diazepam.

Bijwerkingen

De bijwerkingen die kunnen optredenbij het gebruik van Diazepam kunnen lang aanhouden, vaak zelfs tot de volgende dag. Bijwerkingen die regelmatig voorkomen zijn sufheid, vermoeidheid en slaperigheid. Door de sufheid en slaperigheid wordt je reactievermogen en je concentratievermogen nadelig beïnvloed. Hierdoor loop je een grotere kans op ongevallen en ongelukken. Minder vaak komen bijwerkingen voor als verminderde coördinatie, spierzwakte, trager denken en een afname van gevoelens. Diazepam verzwakt namelijk niet alleen gevoelens zoals angst en spanning, maar ook gevoelens zoals blijdschap. De effecten die kunnen optreden bij het gebruik van Diazepam kopen kunnen worden versterkt wanneer er ook alcohol wordt gebruikt. Het tegelijk gebruiken van alcohol en Diazepam wordt dus afgeraden.

Pas op met alcohol en diazepam. Dit kan u nog suffer maken.

Afhankelijkheid

Wanneer je Diazepam een lange tijd achtereen gebruikt en je besluit om te stoppen is het verstandig om de dosis langzaam af te bouwen. Op deze manier voorkom je ontwenningsverschijnselen die kunnen optreden wanneer je plotseling stopt met het innemen van de medicijnen. Wanneer je Diazepam weken of zelfs maanden gebruikt zal je uiteindelijk wennen aan de medicijnen waardoor je het gevoel krijgt de Diazepam altijd nodig te hebben. Als je de medicijnen bijvoorbeeld gebruikt voor een angststoornis kan dit ervoor zorgen dat je niet langer naar buiten durft wanneer je geen Diazepam hebt ingenomen.

Goed om te weten

Wanneer je deze medicijnen gebruikt vanaf de achtste maand van de zwangerschap bestaat de kans dat je kind na de geboorte ontwenningsverschijnselen vertoont. Het is wel mogelijk om Diazepam te gebruiken in de laatste maand van de zwangerschap wanneer het eenmalig gebruik betreft voor de behandeling van epilepsie. Tijdens het geven van borstvoeding is het niet verstandig om Diazepam te gebruiken. De medicijnen komen namelijk in de moedermelk terecht, waardoor je kind bijwerkingen kan krijgen.

Autorijden

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is het autorijden. Wanneer je af en toe Diazepam gebruikt dan is het 3 dagen of 72 uur na inname niet toegestaan om auto te rijden. Na deze 3 dagen of 72 uur is autorijden weer toegestaan. Gebruik je echter elke dag Diazepam dan is autorijden helemaal niet toegestaan. Diazepam is alleen op recept te verkrijgen, vaak onder de merknamen Stesolid, Diazemuls of als Diazepam. Het is dus niet mogelijk om Diazepam te kopen bij bijvoorbeeld een apotheek of bij een drogist.

Informatie product Diazepam. Diazepam kopen, Diazepam kopen veilig en discreet, Diazepam kopen, Diazepam kopen met bitcoins. Informatie product Diazepam