Effectief tegen verschillende aandoeningen

Informatie product Clonazepam. Wanneer je last hebt van angst- en paniekaanvallen is het verstandig om de huisarts te raadplegen. Tegenwoordig is er namelijk genoeg medicatie beschikbaar om de vervelende symptomen van angst te onderdrukken. Zo schrijft de huisarts je wellicht Clonazepam voor. Deze benzodiazepine zorgt ervoor dat je lichaam tot rust komt na een paniek- of angstaanval. Personen met een sociale fobie hebben er dan ook veel baat bij. Daarnaast is Clonazepam een effectief medicijn tegen epilepsie, zenuwpijn en spierkrampen.

Clonazepam innemen

Na het ophalen van dit medicijn bij de apotheek kun je in principe direct met een kuur beginnen. Het innemen van dit medicijn is niet moeilijk. Je dient de tabletten met een glas water in te nemen. Soms wordt het medicijn ook gebruikt in de vorm van druppels. Gebruik in dat geval een lepel om de druppels binnen te krijgen. Alleen in ernstige gevallen, zoals een epilepsie aanval, wordt Clonazepam toegepast door middel van een injectie.

Clonazepam gebruiken bij epilepsie

Clonazepam kan worden gebruikt bij meerdere stoornissen en aandoeningen. Zo is het een effectieve anti-epileptica wanneer andere middelen niet blijken te helpen. Epilepsie is een hersenaandoening die voorkomt bij ongeveer 6 op de duizend personen. Dit zijn zowel volwassenen als kinderen en baby’s. Het is dan ook een aandoening die op jonge leeftijd kan optreden. Gelukkig kunnen ernstige aanvallen met medicatie zoals Clonazepam worden onderdrukt. Men kan tijdens een epilepsie aanval onder andere last krijgen van spiertrekkingen en bewusteloosheid. Meestal weten epilepsie-patiënten er na afloop niets meer van.

Injectie tegen epilepsie

Clonazepam wordt meestal gebruikt wanneer er sprake is van een epilepsie aanval. In dat geval wordt een bepaalde dosis van het medicijn geïnjecteerd. In principe hoeft hier geen arts bij te zijn. Personen uit de nabije omgeving kunnen ook leren hoe ze het medicijn moeten injecteren. Dit heeft als voordeel dat een aanval binnen een paar minuten kan worden onderdrukt. Clonazepam zorgt er meestal voor dat de epilepsieaanvallen in frequentie afnemen. Soms verdwijnen ze zelfs helemaal. Meestal merk je binnen een paar weken of het medicijn daadwerkelijk effect heeft.

Verminderen van angst- en paniekaanvallen

Deze benzodiazepine wordt niet alleen gebruikt door epilepsie patiënten. Zo verbetert het ook de levenskwaliteit van personen met een sociale angststoornis. Angst- en paniekaanvallen kunnen het dagelijks leven op behoorlijk negatieve wijze beïnvloeden. Zo durft iemand bijvoorbeeld niet de straat meer op. Ook het onderhouden van sociale contacten wordt door een dergelijke stoornis erg lastig. Een angst- of paniekaanval uit zich in diverse symptomen, waaronder zweten, duizeligheid en zelfs hartkloppingen. Clonazepam zorgt ervoor dat de angst- of paniek verdwijnt. Na het innemen van een tablet ontspannen de spieren. Daardoor voelt een persoon zich al binnen een halfuur een stuk rustiger, en minder angstig.

Combinatie met anti-depressiva

Een behandeling van paniek- of angststoornissen bestaat vaak uit een combinatie van medicijnen. Clonazepam wordt bijvoorbeeld samen met een antidepressivum zoals paroxtine of fluvoxamine gebruikt. Het effect van anti-depressiva is meestal pas na enkele weken te merken. Clorazepam zorgt er echter binnen een uur tot anderhalf uur voor dat angstige gevoelens verdwijnen. Het is dan ook verstandig om dit medicijn aan het begin van een behandeling te gebruiken. Het persoon is dan al rustig, voordat een anti-depressivum zijn werk doet. Sommige patiënten gebruiken dit medicijn na enige tijd niet meer omdat de paniekaanvallen zijn verdwenen. Ze gaan dan vervolgens over op anti-depressiva.

Effectief medicijn tegen zenuwpijn

Zenuwpijn is een zeer vervelende aandoening. Bij elke beweging voelt een patiënt een scherpe en brandende pijn. Soms ontstaat dit gevoel al na een lichte aanraking. Er is daarbij geen sprake van een verwonding. Helaas komt zenuwpijn bij een deel van de patiënten altijd voor. Gewone pijnstillers hebben vaak weinig effect. Gelukkig is er sterke medicatie zoals Clonazepam, zodat mensen met deze aandoening toch kunnen functioneren. Het zorgt er namelijk voor dat de overdracht van elektrische prikkels in je hersenen anders verloopt. Daardoor nemen de heftige klachten van zenuwpijn al na enkele weken af.

Verminderde reactie- en coördinatievermogen

Niet voor niets is de benzodiazepine op vele nachtkastjes te vinden. Zoals bijna elk medicijn brengt het echter ook een aantal bijwerkingen met zich mee. Vooral in de eerste weken na het gebruik treden er een aantal bijverschijnselen op. Dit komt door het feit dat je nog aan het medicijn moet wennen. Zo kun je bijvoorbeeld een suf- en slaperig gevoel ervaren. Daardoor neemt onder andere je reactievermogen sterk af, wat de kans op ongelukken vergroot. Zodoende wordt het afgeraden om enige tijd na het innemen van Clonazepam te gaan autorijden.

Verminderde coördinatie en spraak

Sommige bijwerkingen van Clonazepam komen iets minder vaak voor. De klachten treden bijvoorbeeld alleen op wanneer je het medicijn net gebruikt. Zo ervaren sommige personen duizeligheid en verminderde coördinatie. Daardoor neemt de kans op lelijke valpartijen sterk toe. Ook komt het voor dat je plotseling iets minder goed spreekt. Dit is echter geen reden tot zorg, want deze bijwerking verdwijnt als het goed is na een paar dagen.

Informatie product Clonazepam. Clonazepam kopen, Clonazepam kopen met iDEAL, Clonazepam kopen zonder recept, Clonazepam kopen met Bitcoins, Clonazepam kopen veilig en discreet. Informatie product Clonazepam.